Globedia.com

×
×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

¿Quieres recibir una notificación por email cada vez que Seosem escriba una noticia?

València i la paella a una setmana de fer història

24/09/2016 09:50 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

  • El xef José Andrés entre les personalitats que donen suport a la iniciativa
  • Ja s'han reservat més de la mitat de les parcel·les

València es prepara per entrar al Llibre dels Rècords concentrant el major número de cuiners de paella: 3000. Juntament amb altres 3000 ajudants, intentaran cuinar al mateix temps, durant 30 minuts, el plat més emblemàtic i representatiu de la cultura gastronòmica espanyola: La Paella.

#ComboiDeRecord és el hashtag d'esta multitudinària trobada que comptarà amb un ambaixador de luxe guardonat recentment amb la Medalla Nacional de les Humanitats d'Estats Units: el xef Jose Andrés, el qual vol unir-se a esta iniciativa valenciana.

"Esta celebració és fruit d'una lluita perquè un plat tan representatiu de València, com és la Paella, tinga el seu lloc a l'univers dels emojis. Este intent de rècord que va a unir-nos a tots al voltant de 3000 paelles és la millor forma de celebrar-ho. Hem de demostrar, més que mai, la nostra força de convocatòria i cobrir l'Albereda amb 6000 cuiners que lluiten per la seua tradició gastronòmica", ha declarat Pere Fuset, Regidor de Cultura Festiva.

L'entreteniment està assegurat amb la presència del còmic valencià Eugeni Alemany que ha seguit tot el procés d'acceptació del #PaellaEmoji en l'alfabet del segle XXI i que actuarà com a mestre de cerimònies.image

Les dimensions del material que s'està mobilitzant i els quilos d'ingredients evidencien la magnitud de l'esdeveniment: 32 tones de llenya BonLlar, una tona d'arena, 3500 kg d'arròs, 15.000 litres d'Aigua Mineral Fuente Primavera, 900 kg de tomaques i 1500 kg de bajoqueta d'Alabau Fruites i Verdures, 3100 kg de pollastre i 1600 kg de conill donats per Grupo Sada i Grupo Hermi. 1500 litres d'oli Ybarra i 620 kg de garrofó Vicente Peris. El Safrà serà de Safrina, el pebre roig de Las Colmenillas i la Sal de Sales del Centro.

Un total de 6.000 persones podran cuinar alhora sobre el sòl de la capital del Túria, de les quals més de la mitat ja han reservat la seua parcel·la per formar part de la històrica cita. Però encara queda molt de Comboi per fer. Per això s'ha convidat formalment tots els Ajuntaments de la Comunitat, associacions de tot tipus, federacions i clubs esportius.

Les parcel·les tenen un preu de reserva de 5€ (per a cuiner i ajudant) i inclouen tots els ingredients necessaris per al cuinat de les paelles. El participant solament haurà de portar el trespeus de ferro i els seus propis utensilis de cuina, ja que la paella serà un obsequi de la marca AisProyec. La reserva de les parcel·les es podrà fer fins el dia 29 a lafallera.es/que-es-el-comboi-de-recordimage image


Sobre esta noticia

Autor:
Seosem (2860 noticias)
Visitas:
1479
Licencia:
¿Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Comentarios

Aún no hay comentarios en esta noticia.