×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
0
Posición en el Ranking
0
Usuarios seguidores
Sus noticias
RSS
  • Visitas
    126.410
  • Publicadas
    162
  • Puntos
    0
Veces compartidas
5
¡Consigue las insignias!
Trimestrales
Recientes
Visitas a noticias
14/03/2017

Nom i població d'origen: Laia Volart, Cabrils (21 anys)

País on estàs fent l'estada: Finlàndia

Ciutat: Helsinki

A l'hora de mudar-me a un altre indret trobo interessant fer posta en comú de diversos factors per a decidir-me: l'entorn, l'essència, i profit a nivell personal, objectius i oportunitats.

Anteriorment, vaig mudar-me a Escòcia per motius semblants als actuals, encara que l'estada a les Highlands fou més enfocada a nivell professional que formatiu. Vaig arribar a Finlàndia, el meu tercer país de residència fins avui dia, als inicis de gener d'aquest nou any; la regió em va rebre amb les temperatures més fredes de tot l'hivern fins avui: -25ºC. Per a una persona provinent del sud d'Europa pot ésser un xoc ambiental.

Tot i així, ja venia predisposada i amb ganes d'experimentar aquest contrast de temperatures i, encara que costava estar més de 15 minuts al carrer sense que se t'adormís la cara, em va agradar. Acabar la carrera de Turisme era el meu objectiu principal; últim any, últim semestre, treball final de carrera i poques assignatures: combinació ideal! No vaig fer cas de l'oferta d'allotjament de l'universitat receptora i vaig anar pel meu compte cercant allotjament amb la meva parella d'Hongria, qui es mudava amb mi des d'Escòcia a treballar. Vam adonar-nos, però, que el pis que vam contractar era il·legal i no podíem registrar-nos a l'oficina de la zona ni, per tant, obrir compta bancària i començar de manera legal a Finlàndia.

Em trobava sola fins que la parella arribés al cap de dues setmanes i, amb tots els tràmits de per mig per la universitat, l'adaptació al nou país de residència i aquest imprevist em van fer anar de bòlit durant uns quants dies. Però no hi ha res imposible i tot són obstacles a superar, i amb una mica d'organització i dedicació me'n vaig ensortir i avui dia ens trobem perfectament instal·lats al nou pis. A més a més, gràcies a l'experiència obtinguda al restaurant on treballava a les Highlands (on també vaig conèixer la parella) he aconseguit treball a mitja jornada (i en un futur a jornada completa) compaginable amb els estudis actuals i de durada indefinida en un nou restaurant dedicat a l'alimentació orgànica i ecològica; fins i tot els vins i la resta de begudes ho són, és fantàstic!

Tot ha anat fluint de manera adequada i ara que ja ens trobem instal·lats aquí Helsinki, començarem a planejar de cara a l'any que ve la próxima destinació professional a... Nova Zelanda, Islàndia o Canadà. Sense oblidar-nos, es clar, de gaudir del present i del que aquest país té a oferir en termes de natura, educació, sostenibilitat, alimentació i professionalment parlant, que no és poc... És tan diferent al sud d'Europa! El nivell de vida, però, és molt alt, cal afegir. O t'ajuden els pares, tens diners estalviats o has de treballar per a poder gaudir de l'estada.

Em despedeixo afegint que tenim moltes ganes de seguir creixent i experimentant, així com viatjant fins a trobar un indret on diguem: aquí ens volem quedar! Ara però, a gaudir de la joventut i la facilitat de la que gaudim per a moure'ns, ja tindrem temps de quedar-nos en algún indret!

image

Más recientes de Mediterrani

¿Qué es SEO y qué tiene que ver con el marketing?

SEO es una de las técnicas de marketing digital más importantes para el éxito de un sitio web y, en definitiva, para el éxito de la empresa propietaria de dicho sitio 23/02/2017

Conoce los Grados Superiores con más salidas profesionales

Una formación superior de calidad y con numerosas salidas laborales no solo se consigue mediante los Grados Universitarios, sino también a través de los Ciclos Formativos de Grado Superior 14/02/2017

El coaching en EU Mediterrani y la importancia de la metodología para tener éxito en los exámenes

¿Cómo debemos afrontar una mala racha en los resultados de los exámenes? Después de finalizar el período de evaluación, algunos estudiantes se sienten superados ante esta situación y necesitan un soporte con el que acrecentar su capacidad de reacción y hacerle frente, como es el poder disponer de un 02/02/2017

Consejos para estudiar y vivir en Barcelona

Barcelona es una gran ciudad de fama internacional, principalmente por su belleza y animados planes de ocio, que atraen a millones de turistas cada año. Pero al mismo tiempo, es una ciudad que ofrece una gran calidad de vida a sus habitantes: servicios públicos, zonas verdes, variedad comercial.. 30/12/2016

Estudia en el extranjero con becas Erasmus

Pocos proyectos educativos han recibido un reconocimiento tan unánime como las Becas Erasmus 15/12/2016

Mostrando: 1-5 de 164