Globedia.com

×
×

Error de autenticación

Ha habido un problema a la hora de conectarse a la red social. Por favor intentalo de nuevo

Si el problema persiste, nos lo puedes decir AQUÍ

×
cross

Suscribete para recibir las noticias más relevantes

×
Recibir alertas

¿Quieres recibir una notificación por email cada vez que James.bunton escriba una noticia?

¡L'EFECTE HIVERNACLE!

06/05/2009 16:20 0 Comentarios Lectura: ( palabras)

Per començar, a parlar sobre aquest problema primer hem de explicar perquè es produeix tot això.L'efecte hivernacle és un fenomen natural que permet que la Terra tingui una temperatura idònia per a la vida: l'energia del Sol travessa l'atmosfera i escalfa la Terra, però alguns gasos de l'atmosfera (

L'atmosfera deixa passa la radiació del Sol per tal que escalfi la Terra, però impedeix que la radiació de la Terra escapi a l'espai. És molt semblant al que passa als hivernacles, amb la diferència que l'hivernacle utilitza el vidre i no pas els gasos de l'atmosfera per retenir l'escalfor. Per això aquest fenomen natural ha rebut el nom d'efecte hivernacle. Si l'escalfor no estigués retinguda a l'atmosfera, la Terra es glaçaria.

 

L'efecte hivernacle ha augmentat molt a causa de la contaminació de l'atmosfera, que provoca que alguns gasos retinguin massa calor a prop de la superfície de la Terra i és per això que les temperatures han pujat molt en aquest últim segle. 

Videos-Documentals sobre l'efecte hivernacle.

 

El Clima y el CO2

L'efecte Hivernacle(1)

L'efecte Hivernacle(2)

Animació de gasos d'hivernacle

Consecuències del canvi climàtic

Explicació curta de l'efecte hivernacle

 

¿Us Pregunteu d'on provenen els gasos de l'efecte hivernacle?.

 

El principal responsable d'aquest efecte es el CO2 que prové de la combustió de combustibles fòssils com el carbó, petroli i el gas natural. A més, amb la crema de arbres s'alliberen grans quantitats de CO2 a l'atmosfera. 

L'òxid de Nitrogen que prové de bacteris del sòl que s'ha incrementat per l'ús exagerat de fertilitzants entre altres.

Els gasos CFC s'utilitzen en els sistemes d'aire condicionat, els materials d'envasament alimentari de plàstic, determinats tipus de suro sintètic i alguns refrigeradors i són uns dels més potents contaminants.

 

Conseqüències de l'efecte hivernacle.

 

Com molts ja sabeu últimament el temps gairebé sempre està diferent com que avui pluja, demà sol i així  i una diferència de pocs graus entre un dia i l'altre no ens sembla estranya.

 

Hi ha molts científics que pensen que si els gasos  d'hivernacle es dupliquen es pot produir un increment de la temperatura mitjana de tot el planeta entre 1,5 i 4,5 ºC, amb lo qual no és difícil imaginar que un augment de les temperatures en aquesta proporció tindria conseqüències destructores i el clima de tot el món canviaria. 

Un canvi climàtic d'aquesta magnitud provocaria la mort de molts animals i plante, a més l'home hauria de renunciar als conreus tradicionals, augmentarien els problemes de fam i falta d'aigua i patiríem moltes més malalties.

Si la Terra s'escalfés, les glaceres de les muntanyes i els casquets polars es fondrien i això tindria conseqüències catastròfiques per a alguns països perquè moltes ciutats quedarien cobertes permanentment d'aigua. 

 

Possibles solucions que es troben a les nostres mans...

 

Segons molts estudis, la mitjana de temperatura en els últims cent anys ha augmentat mig grau i si volem fer que el planeta torni a semblar-se a com era abans em de fer molts esforços.

L'única solució per acabar amb l'efecte hivernacle, és principalment tractar d'acabar amb les emissions dels gasos de CO2, amb tots els documents i possibles solucions que he llegit

he arribat a una possible solució que s'ha plantejat també moltes vegades pero de diferents formes.

 

Com que alguns d'aquest gasos acumulats en l'atmosfera de la terra són generats per les activitats agrícoles, hi ha microorganismes que els absorveixen encara que tots no ho fan, el sòl  llavors es converteix en un acumulador d'aquest gasos  en l'atmosfera.

Doncs, crec que podríem plantar arbres que creixen d'una manera un poc accelerada i una vegada que han crescut els  treurem  i els llencem en un lloc apartat fent com una mena de "paperera" de deixalles. Perquè així mentres hi ha arbres que esten en creixement i van eliminant el CO2 els altres que estan com deixalles enterrats al terra fan el mateix ja que absorveixen els gasos que es van acumulant al sòl. 

 

Apart d'aquesta possible solució el primer que s'ha de fer es que els polítics i els cosumidors es posessin d'acord per a reduïr el consum d'aquest productes agrícoles i altres com aerosols, entre altres.


Sobre esta noticia

Autor:
James.bunton (1 noticias)
Visitas:
18666
Tipo:
Suceso
Licencia:
Copyright autor
¿Problemas con esta noticia?
×
Denunciar esta noticia por

Denunciar

Comentarios

Aún no hay comentarios en esta noticia.